Hashtag: 'резултати'
Свет

„Др.Еткер“ оствари 3,39 милијарди евра промет во 2019 година

19 мај 2020
Поради пандемијата, компанијата се воздржа од прогноза за деловните резултати за оваа година
Свет

Продажбата на „Хајнекен“ во март се намали за 14%

25 апр 2020
„Хајнекен“ извести дека на резултатите од продажбата на пиво во голема мера влијаело избивањето на вирусот корона...
Македонија

„Витаминка” ги зголеми приходите во првите шест месеци од 2019 година

27 авг 2019
Прилепската компанија „Витаминка“ од јануари до јуни годинава оствари позитивен финансиски резултат, покажува неревидираниот...
Свет

Добри резултати на „Ахолд Делез“ во вториот квартал

15 авг 2019
На домашниот пазар, во Холандија, компанијата во вториот квартал од годинава оствари раст од 3,8 отсто
Свет

Продажбата на „Унилевер“ ги надмина очекувањата

22 апр 2019
Во првиот квартал, вкупната продажба на „Унилевер“ порасна за 3,1 отсто
Свет

Пораст на приходите на „Карлсберг“

12 дек 2018
Топлото лето низ цела Европа е една од главните причини за органскиот пораст на приходите на „Карлсберг“ за 9% во третиот квартал...
Свет

Пад на профитот на „Диа“

10 дек 2018
Трговскиот синџир „Диа“ објави оперативен профит од 281 милион евра во првите 9 месеци од годинава, што претставува пад за 24%...
Свет

Добри резултати за „Жеронимо Мартинс“

10 дек 2018
Продажбата на „Жеронимо Мартинс“ забележа зголемување за 7,3% во првите 9 месеци од годинава и достигна до 12,8 милијарди евра...
Свет

„Х5 ритеил“ со зголемени приходи

10 дек 2018
Групација „Х5 ритеил“ објави пораст на приходите за 17,6% на годишно ниво во третиот квартал од фискалната година...
Свет

Повисок пораст од очекуваниот за „Лореал“

12 ное 2018
Козметичкиот гигант „Лореал“ соопшти дека од јули до септември годинава приходите достигнале до 6,47 милијарди евра, што е пораст за 6,2%...
Свет

Пад на продажбата на „Рекит Бенкисер“

12 ное 2018
„Рекит Бенкисер“ објави помал пораст на продажбата од очекуваниот во третиот квартал...
Свет

Со повисоки цени до добри резултати

12 ное 2018
Компанијата „Проктер & Гембл“ соопшти дека профитот и продажбата во третиот квартал се подобри од очекуваните...
Вчитува уште новости...