Како што истакнуваат од компанијата, повеќе од 200 различни производи доаѓаат нови 13 и подобрени производствени линии. Меѓу нив има светски познати кондиторски брендови во вид на сладолед - Milka, Oreo, Nesquik, Cadbury, Daim, покрај производите „Фронери“ кои со години се добро познати на српскиот пазар под брендот сладолед -Nestle како што се Best, Nirvana, Topgun, Pirulo, Hit, Aloma и Familia.
Корнети, чаши и семејни пакувања изработени во Србија може да се најдат во Велика Британија и речиси во секоја земја во Европа, како и во Израел, Јужна Африка и САД. Секој производ е направен според истите стандарди за врвен квалитет и одржливост, притоа почитувајќи ги специфичните потреби на одредени земји. На пример, сладоледот извезен во Израел мора да ги исполнува строгите стандарди за сертификација на кошер. Производите на „Фронери Адриатик“ се извезуваат во повеќе од 25 земји, а вредноста на извозот минатата година надмина 38 милиони евра.
„Форнери“ почна со работа во 2016 година како глобално заедничко вложување со спојување на компаниите „Нестле“ и R&D, комбинирајќи го нивното децениско знаење и производствено искуство. Во јуни 2018 година, „Форнери Адриатик“ инвестираше значителни средства од 20 милиони евра во обнова и проширување на поранешната фабрика „Делта“/„Нестле“ во Стара Пазова, додека инвестициите денес достигнуваат повеќе од 50 милиони евра. Површината на старата фабрика е речиси двојно зголемена на 24.000 квадратни метри, а производствените капацитети се зголемени за 60%.
Драго ни е што можеме да ја поддржиме српската економија, и со инвестиции и со фактот што купуваме најголем дел од суровините што ги користиме во производството од земјоделци, локални компании и производители. Задоволни сме што придонесуваме за развојот на Стара Пазова, рече генералниот директор на „Фронери Адриатик“, Кристијан Доксан.
Компанијата најавува дека ќе продолжи значително да придонесува кон развојот и на Стара Пазова и на српската економија преку редовни инвестиции, најмногу во областа на еколошките технологии и рециклирање, што е во согласност со стратегијата за одржливост на компанијата.