Македонија

Стопанската комора избра нов Управен одбор

22 мај 2020

Стопанската комора на Македонија доби нов состав на Управниот одбор, за мандатниот период 2020-2025 година. Изборот беше направен на последната седница на Собранието на Комората, што се одржа завчера во хотелот „Белви“ во Скопје. 

Од 23-те члена, 15 се претставници на големи индустриски капацитети кои се од редот на најголемите извозници во македонската економија, 2 се претставници на градежниот сектор, додека преостанатите се претставници од областа на услужниот сектор, односите со јавност и корпоративни комуникации, како и од научната јавност и меѓународните организации. Во насока на обезбедување на рамномерна родова застапеност, 26% од предложените кандидати се жени. 

Сметам дека предложените членови, со оглед на нивните професионални квалификации, искуството и посветеноста кон активностите на Стопанската комора на Македонија соодветно ќе придонесат за правилно насочување на активностите на Комората согласно зацртаните стратешки приоритети, со особен фокус на индустријата и извозот, рече Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија. 

Членови на Управниот одбор се:

▸   м-р Ангелка Пеева Лауренчиќ, ИМАГЕ ПР, Скопје

▸   Антоније Мариноски, ОРКА ХОЛДИНГ, Скопје

▸   Борче Илиоски, М-6 СВЕТЛАНА И ОСТАНАТИ ДОО, Скопје

▸   Герасим Кујунџиев, ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ, Возарци

▸   Глигор Цветанов, МАКПРОГРЕС, Виница

▸   д-р Анита Блажевска, ФИЛИП МОРИС СКОПЈЕ (ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПРИЛЕП) ДОО, Скопје

▸   д-р Драгана Чифлиганец, АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ, Скопје

▸   Иле Николов, АКТИВА, Штип

▸   Ирена Јакимовска, КОМФИ АНГЕЛ, Прилеп

▸   Мартин Велковски, ФАКОМ, Скопје

▸   м-р Александар Гечев, ИГМ ТРЕЈД, Кавадарци

▸   м-р Анатол Кутревски, ПЕКАБЕСКО, Скопје

▸   м-р Виктор Мизо, КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА, Охрид

▸   м-р Зоран Мартиновски, КАНЦЕЛАРИЈА НА СВЕТСКА БАНКА СКОПЈЕ, Скопје

▸   м-р Зоран Милковски, ГРАНИТ, Скопје

▸   Никола Деребанов, ПЕРМИНДЕКС, Градско

▸   Никола Љушев, МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ, Скопје

▸   Олег Телној, САСА, Македонска Каменица

▸   Петар Спасески, АСП-ПАК, Охрид

▸   проф. д-р Ирена Кикеркова, Универзитет Св.Кирил и Методиј - Економски факултет, Скопје

▸   Сашко Самарџиоски, ПРИЛЕПСКА ПИВАРНИЦА, Прилеп

▸   Соња Бибановска, МАКЕДОНИЈАТУРИСТ, Скопје

▸   Тодор Анѓушев, МАЛИ ХИДРО ЕЛЕКТРАНИ, Скопје

 
Слична содржина

@InStore.mk
Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира. Почна дистрибуцијата на пакети, донација од „Империал тобако ТКС“

01 јун 2020

За два дена 27.100 барања за финансиска поддршка за мај

01 јун 2020

„Лидл“ влегува во Македонија?

01 јун 2020

Барања за финансиска поддршка за мајската плата се поднесуваат до 7 јуни

01 јун 2020

Арсовска: Економските мерки итно да продолжат уште 2 месеци

01 јун 2020

ДЗС: 9.075 слободни работни места во првиот квартал

01 јун 2020
Вчитува уште новости...