Актуелно

Горан Теменугов: Последното танго

29 окт 2019
Се размислува да се пролонгира оданочувањето на капиталните добивки и на каматите, а официјалното оправдување е раздвижување со...

Посетивме: Успешно заврши 2. Sarajevo Halal Fair 2019

28 окт 2019
Годинава на Sarajevo Halal Fair 2019 се претставија 108 изложувачи од 36 земји, од кои 52 се од Босна и Херцеговина, а 56 се странски изложувачи. За...

Дали бизнисот ќе ги прибере вишокот административци?

24 окт 2019
Министерот Дамјан Манчевски за InStore појаснува како се планира реформата што јавноста ја дочека „на нож“. Бизнисмените кажуваат што сè...

Весна Стојановиќ: Проактивен пристап кон општествените проблеми

21 окт 2019
На сите компании им препорачуваме да изберат позиција од која ќе придонесат да го направат општеството во кое функционираат да биде...

И Македонија сака да се спаси од пластичните кеси

26 сеп 2019
Рестриктивни мерки се предвидени. Ние мораме да ги имплементираме препораките, немаме друг избор, велат од Министерството за животна...

Горан Теменугов: Популизам на најјако

25 сеп 2019
Поразително е што по којзнае кој пат се покажува дека незаконското работење се исплати, само треба да си факман за да не те фатат, a ако те...

Дејан Ваневски: Бизнисот се луѓето

24 сеп 2019
Мојот совет за компаниите е да се стремат кон тоа соработката да се заснова на долгорочно партнерство, не само кон краткорочни зделки, а...

Зоран Богетиќ: Неопходна е брза и ефикасна реакција

18 сеп 2019
Сомнителна е моменталната слава на актуелната практика на менаџментот на синџирот за снабдување. Потенцијалот на добрите деловни...

Инвестиции: Нова фабрика на компанијата „Тиамо“

11 сеп 2019
Новата инвестиција на „Тиамо“ е фабрика за преработка на месо и месни производи, на површина од 3.000 квадратни метри, која е лоцирана...

Горан Теменугов: Лав или глушец

04 сеп 2019
Нефункционирањето на правната држава и неказнивоста на криминалците се премногу длабоко навлезени. Мора да се направи драстичен рез и...

Се готви закон за вишоците храна: Бизнисот бара јасни правила

20 авг 2019
Со законот (Собранието би требало да го усвои до крајот на годинава) ќе се стимулираат, но на некој начин и ќе се обврзуваат компаниите да...

Горан Теменугов: Рекорди

19 јун 2019
Што е сигурно? Што би рекле Американците - само смртта и обврската да се плати данок. Кај нас, освен смртта, сигурни се уште две работи...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 193 | следни