Анализи

ИГД: Пет глобални малопродажни трендови во к-продавниците

03 мај 2019
Одржувањето на брзиот чекор со промените во малопродажниот пејзаж е предизвик за трговците во сите делови од светот...

ЛС ритеил: Седум најиновативни трендови во 2019 година

24 апр 2019
Менувајќи се во простор за забава, трговците ја менуваат и индустријата. Во иднина, во борбата за внимание на корисниците ќе се...

Високи перформанси и разумни цени на средствата за чистење

17 апр 2019
Брендовите треба да размислуваат за транспарентноста како начин на едукација на потрошувачите, а треба да бидат подготвени и на новиот...

Делоит: Најголемите малопродажни трговци остварија силен пораст

09 апр 2019
Десетте водечки трговци оствариле 31,6 отсто од вкупните приходи на 250-те најголеми малопродажни синџири во деловната 2017 година...

ИГД: Решенија за испорака до последната милја

03 апр 2019
Испораката до последната милја (достава до крајната дестинација, испорака до домот) станува сè поконкурентно поле за трговците...

ЛЗ ритеалитикс: Прогнози за развој на е-трговијата до 2024 година

19 мар 2019
На европската сцена на е-трговија со прехранбени производи доминираат трговците што работат преку повеќе канали на продажба....

ИГД: Европа како интернет и дигитална инспирација

22 фев 2019
И покрај тоа што многумина гледаат на исток кон Кина или на запад кон САД како инспирација за идеи за идниот развој на е-трговијата со...

ЛЗ ритеалитикс: Ахиловата пета на дисконтерите

20 фев 2019
Е-трговијата со прехранбени производи е иницијатива што дисконтите не само што ја избегнуваат туку и ја потиснуваат. Која е причината...

Еуромонитор: Топ-10 потрошувачки трендови за 2019 година

18 фев 2019
Глобалните потрошувачки трендови во 2019 година се однесуваат на враќањето на контролата и на (себе)афирмирањето...

ЛЗ ритеалитикс: Германските синџири дрогерии ја освојуваат Европа

17 дек 2018
Кога станува збор за експанзија, се чини дека германските трговци се движат кон исток. На запад од матичниот пазар ниту еден од овие...

Инсајдер ИД: Зголемена сила на дисконтерите

14 дек 2018
Потрошувачите немаат проблем да патуваат од маркет до маркет за да ги пронајдат најконкурентните производи...

ИГД: Глобални малопродажни трендови во 2019 година

12 дек 2018
Најголемиот тренд следната година најверојатно ќе биде продолжувањето на брзите и радикални промени во индустријата за храна и...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 98 | следни