Регион

„Меркатор“ нема да се дели по влезот во „Фортенова груп“

11 ное 2019
Словенечкиот министер за економија Здравко Почивалшек изјави дека од „Фортенова груп“ и од потпретседателот на „Сбербанк“, Максим...

Нова дигитална платформа за донација на храна

08 ное 2019
Дигиталната платформа ќе ја реализираат УНДП и компанијата „Делез Србија“, која одлучи на овој начин да го надгради проектот „Им...

„Виолета“ вложува 10 милиони евра во „Ласта“

07 ное 2019
Во забрзан процес се преговорите за обнова со нови технологии и машини

„Браќа Пивац“ продолжува со преземањето на „Краш“

06 ное 2019
Во текот на одржаното Собрание на компанијата „Краш-ЕСОП“ (во кое се здружени малите акционери на „Краш“) се расправаше и се гласаше...

Словенија: „Шпар“ донираше 1,5 тони храна за напуштените животни

06 ное 2019
Трговецот „Шпар“ седма година по ред организираше уште една добротворна акција наречена „Среќни опашки, искрени насмевки“

„Кауфланд“ во Хрватска ги укинува пластичните кеси

05 ное 2019
„Кауфланд“-Хрватска е првиот трговски синџир кој одлучи да ги отстрани пластичните кеси од продажбата почнувајќи од 1 јануари 2020...

„Аргета“ БиХ доби дозвола за извоз во ЕУ

04 ное 2019
Освен земјите во кои во моментов ги пласираат своите производи (Србија, Македонија, Црна Гора, Албанија), истите ќе се извезуваат и во...

„Атлантик група“ и „ПхармаС“ потпишаа купопродажба на „Диетфарм“

31 окт 2019
„Атлантик група“ продолжува со стратегијата на дезинвестирање на помалите деловни операции и фокусирање на главните категории и...

„Атлантик група“ ги објави резултатите од работењето

29 окт 2019
„Атлантик група“ во првите девет месеци од 2019 година оствари приходи од продажба со вкупен износ од 541 милиони евра

Емил Тедески, „Атлантик група“: Сериозно размислуваме за четиридневна работна недела

29 окт 2019
Не треба да се размислува само за тоа како да се привлече квалитетна работна сила, туку и како таа да се задржи, рече Тедеши

„Лидл“ и „Шпар“ бараат работници од Македонија за маркетите во Хрватска

28 окт 2019
Во моментов, освен во Македонија, „Лидл“ има активни огласи и во Албанија, Црна Гора и Босна и Херцеговина

„Подравка“ третпат годинава ги награди вработените

28 окт 2019
Работниците во „Подравка“ и во „Белупо“ добија награда од по околу 135 евра
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 2251 | следни