Македонија

Почна да работи првиот Центар за медијација

17 јул 2019
Соодносот на заштедените време и трошоци помеѓу медијација и судски спор е еден спрема десет

Се очекува да се зголеми бројот на вработени во преработувачката индустрија

16 јул 2019
Оценката за економската состојба на деловните субјекти во јуни 2019 година е поповолна во однос на претходниот месец, а поповолна е и во...

Дополнителни 800 милиони евра за мали и средни претпријатија

15 јул 2019
Поддршката која ја овозможува ЕИФ е отсега достапна преку ПроКредит банките во јужна и источна Европа и истата е наменета за компании...

Од денеска се достапни 75 милиони евра за над 4.000 компании

15 јул 2019
За финансиска поддршка може да поднесе барање и компании од секторот трговија, но за да направат производствена дејност

Извозниците бараат поголема поддршка за присуство на саеми

15 јул 2019
Како што информира претседателот на Клубот на извозници при Стопанската комора, Глигор Цветанов, повеќе од 80 проценти од сите извозни...

Изменети критериуми: Државна поддршка и за компании од трговијата и производството

11 јул 2019
Над 4.000 компании ги исполнуваат новите критериуми, но средства ќе добијат оние што инвестирале

Нова можност за финансирање на македонските компании

11 јул 2019
Македонија преку Македонска берза е прва земја од регионот на Западен Балкан, која ќе има пристап до платформата „Фандербим“

Растат трошоците за живот во однос на минатата година

09 јул 2019
Индексот на трошоците на животот во јуни 2019 година, во споредба со јуни 2018 година, бележи пораст од 0.3 %, а индексот на цените на мало е на...

Македонија е на 28 место во извозот на вино

08 јул 2019
Лидер е Франција со извоз од 11 милијарди долари или 29,5% учество во вкупниот извоз во светски рамки

Димковски: За одржливо млекопроизводство, фармерите да се здружат во задруги

08 јул 2019
Кога се здружени земјоделците, можат полесно да реализираат крупни инвестиции, да конкурираат за мерките од Националните програми и од...

Комората на медијатори пристапи кон Сојузот на стопански комори

05 јул 2019
Постапката за решавање на споровите со медијација според закон може да трае максимум 60 дена

Фабриката БИП на Светозар Јаневски престана со работа

05 јул 2019
Од „М6 Еден Срб“ потврдија дека одлучиле да го прекинат договорот за бизнис соработка со БИП во стечај
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 2096 | следни