Регион

Швајцарците почнаа да прават чоколадо во Србија

24 фев 2021

Најголемиот светски производител на чоколадо, швајцарската компанија „Бери Калебаут“ почна со работа во фабриката лоцирана во слободната економска зона во Нови Сад. 

Тоа е најголемата и најсовремена фабрика за чоколадо отворена во Југоисточна Европа. Планираниот годишен извоз од неа се очекува да достигне 95,7 милиони евра годишно. Вкупниот обем на инвестиции за период од пет години е проектиран на 50 милиони евра, додека планираниот почетен годишен производствен капацитет е 50.000 тони. 

Планираниот годишен извоз од фабриката во Нови Сад се очекува да достигне 95,7 милиони евра годишно. 

 



@InStore.mk
Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземањето авторски содржини (текстови и фотографии) од оваа страница е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира. 





Се вчитува следна вест...