Македонија

Граѓаните во маркети најмногу ги „трошат“ домашните платежни картички

07 авг 2020
Околу 305 илјади граѓани користат домашна картичка

Почнува исплатата за „МојДДВ“ за скенираните фискални сметки

06 авг 2020
За ова тримесечје граѓаните ќе добијат поврат на 15 отсто од искажаниот промет во фискалната сметка

„Ла Нои“ – нов концепт со поинаква приказна

06 авг 2020
Продавницата „Ла Нои“, која нуди нов концепт на пазарување, беше отворена на 8 јули. Објектот, кој е на вкупна површина од 160 квадратни...

Во Скопје се отвори втората „Ла фамилиа“

06 авг 2020
Продавницата „Ла фамилиа“ (La Familia Liquor, Tobacco & Gift Shop) во Скопје беше отворена на 24 јуни...

„Витаминка“ ја зголеми добивката и покрај пандемијата

06 авг 2020
„Витаминка“ АД Прилеп за периодот јануари-јуни 2020 година оствари добивка на износ од 9,456 илјади денари и е повисока во однос на истиот...

Стопанската комора бара извршен директор - се пријавија 35 кандидати

05 авг 2020
Извршниот директор би имал нето-плата од 150.000 денари, право на бонус, на службено возило на располагање од 24 часа, можност за...

Два нови „Дим маркети“ во Скопје

05 авг 2020
Претходните два месеца компанијата „Гранд пром Зур“ отвори два нови „Дим маркети“, со што бројот на продажни објекти од овој формат...

Нов „Рептил“ во Центар

05 авг 2020
На 18 јули официјално беше отворен нов маркет „Рептил“, кој е 16. продажен објект во трговската мрежа на компанијата...

Раст на буџетските приходи за првпат од почетокот на кризата

04 авг 2020
Придонесите забележуваат раст од 11,9% во однос на истиот месец лани

Отворен е првиот „Кипер“ во Охрид

04 авг 2020
Хард-дисконтерот „Кипер“ на 23 јули го отвори првиот маркет во Охрид, кој е лоциран на улицата Партизанска бб, веднаш до „Тутунска...

„Пекабеско“ донираше 7 тони храна

31 јул 2020
Со цел континуирана поддршка, во текот на месец мај 2020 година, „Пекабеско“ ја продолжи и годишната соработка за поддршка на Пунктот за...

Објавена листата со фирми кои добија државна помош, а не исплатија плати

31 јул 2020
Владата за својата веб страна го објави списокот на фирми кои примиле финансиска поддршка од државата, а не ја исполниле обврската за...
Вчитува уште новости...