Регион

Хрватска: „Студенац“ ќе отвори 100 нови продавници

11 фев 2020

Малопродажниот синџир „Студенац“ ќе отвори 100 нови продавници во Хрватска до крај на оваа година. 

Откако „Студенац“ го презеде синџирот „Соник“ на почетокот на годинава, компанијата соопшти дека сака да го прошири работењето во цела Хрватска. Малопродажниот удел е нешто помалку од 5 отсто. Сега, најголем дел малопродажни објекти има во приморскиот дел на Хрватска, каде и цифрата за малопродажен удел е повисока. 

На крајот на 2019 година, „Студенац“ имаше нешто повеќе од 600 продажни места. Без сезонските работници, трговецот има околу 3.250 вработени.