Регион

Хрватски „Краш“ доби нов сопственик

25 ное 2019

„Краш ЕСОП“ ги продаде сите свои акции во „Краш“ на компанијата „Браќа Пивац“. 

Со тоа, месната компанија „Браќа Пивац“ го преземаа „Краш“, бидејќи, по транскацијата, ќе имаат вкупно 49,18 отсто од акциите на компанијата.

Отсекогаш го сметавме „Краш“ за еден од најперспективните произведувачи во Хрватска. Имаме голема желба заеднички да дејствуваме со работниците акционери и на тој начин дополнително да го унапредиме исклучително успешниот модел на работничко акционерство во „Краш“. нашите идни планови се насочени кон оптимизација и подигнување на квалитетот на работењето и управувачките процеси и дополнително јакнење на „Краш“ на домашниот, регионалниот, но и на светскиот пазар, соопштија од Упрвата на „Браќа Пивац“ во септември, кога тргнаа во аквизиција на „Краш“.