Регион

Производи на „Теско“ ќе се продаваат во Босна и Херцеговина

28 мај 2019

Британскиот синџир супермаркети „Теско“ ќе продава свои производи и во Босна и Херцеговина, благодарение на соработката со локалниот пазарен лидер „Бинго“. 

Договорот за соработка вклучува одреден број приватни трговски марки на „Теско“ во продавниците на „Бинго“. 

Засега нема други планови за интензивен влез на британскиот трговец на пазарот во Босна и Херцеговина.