Македонија

„Алкалоид АД“ Скопје со позитивни финансиски резултати

25 апр 2019

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари - март 2019 година, соопштија од компанијата

Продажбата бележи раст од 14% во споредба со истиот период лани. Консолидираните продажби остварени на домашен пазар се зголемени за 2%, додека вкупниот консолидиран извоз на компанијата е зголемен за 23%. Вкупните инвестиции во основни средства во периодот јануари – март изнесуваат повеќе од 193 милиони денари.

Во истиот период реализирани се 55 нови вработувања