Свет

„Алди“ отвори најголем дистрибутивен центар во Велика Британија

06 фев 2020

Дисконтерот „Алди“ го отвори својот најголем дистрибутивен центар во Велика Британија. 

Инвестицијата е вредна 64 милиони фунти, а центарот се протега на површина од 55.000 квадратни метри. 

Тоа ќе биде 11 дистрибутивен центар на „Алди“, ќе опслужува 80 продавници кои ќе отворат 400 работни места. 

„Алди“ во Велика Британија планира да има 1.200 продажни места до 2025 година, што значи дека годишно ќе отвора по 50 продавници.