Свет

„Џамбо“ ги купува продавниците „Хема“

24 јан 2020

Синџирот супермаркети „Џамбо“ презема повеќе од 17 продавници „Хема“ во поголемите градови на Холандија.

Освен тоа, уште шест продавници „Хема“, лоцирани на железничките станици, ќе ги продаваат и производите на „Џамбо“ – чаши, тавчиња, шолји за кафе и чај...

Продавниците на „Хема“ ќе бидат ребрендирани како супермаркети „Џамбо“. Сакаме да се прошируваме во градовите, а големи локации во урбаните средини не се наоѓаат лесно, соопшти трговецот.

Се очекува реализацијата да трае до три години.