Свет

„Селекс“ ќе ја зголемува продажбата на трговските брендови

30 авг 2019

Италијанската малопродажна групација „Селекс“ настојува да го зголеми прометот од своите приватни трговски марки за повеќе од две третини до 2025 година и да достигне до 1,4 милијарда евра.

Минатата година продажбата од трговските брендови изнесувала 830 милиони евра, забележувајќи значителен пораст од 20% во сегментите здрави и премиум производи.

Повеќе од 90% од приватните доставувачи на „Селекс“ се со италијанско потекло. Групацијата нуди повеќе од 5.400 SKU под марките Selex, Vale, Vanto и Il Gigante.