Свет

„Едека“ руши рекорди со продажбата

27 јун 2019

Германскиот трговски синџир „Едека“ забележа раст од на продажбата од 4,8 отсто за 2018 година. 

Од компанијата соопштија дека консолидираната продажба пораснала за 3,3 отсто, на околу 3,1 милијарди евра, што е еден од најдобрите резултати што „Едека“ ги остварила од основањето до денес.

Позитивниот резултат е благодарение на напорите на независните трговци.