IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Недела, 24.06.2018 || „Крафт-Хајнц“ го продава Complan?  |  Отворена е 100. „Бипа“  |  „Кока-кола“ го проширува погонот во Унгарија  |  „Прилепска пиварница“ донира за Центрите за аутизам  |  „Збербанк“ ќе биде сопственик на 39,2% од „Агрокор“  |  „НТ Болеро“ отвори погон за преработка на овошје во Топола  |  „Шпар“ го отвори првиот супермаркет во Малта  |  Нови можности за квалитетните македонските вина   |  „Мегле“ почнува со дигитален процес на откуп  |  „Млекара Здравје“ се закити со 5 златни ѕвезди   |  „Нектар“ со линија за иновативни пакувања  |  „Слатка куќа“ на улица Македонија  |  „Тинекс“ со поддршка за ранливите групи  |  Tip of the Week® на англиски јазик  |  „Барила“ ќе вложи милијарда евра за одржливо работење  |  „Теско“ ја објави добивката од приватните марки  |  Успешно одржан првиот FMCG-самит во Љубљана  |  Најдобар HR менаџер e Eлизабета Мирчевска  |  „Генеза“ отвори нов погон  |  Попусти за корисниците на „Амазон прајм“ во „Хол фудс“  |   ||
   

Свет: Розовиот Kit Kat пристигнува и во Европа

12.04.2018

Швајцарската групација „Нестле" следната недела ќе ја лансира розовата верзија на чоколатцето KitKat во Европа, по тестирањето на производот во Јапонија и во Јужна Кореја.

Потегот е дел од стратегијата на прехранбениот гигант да ја трансформира понудата на слатки производи со воведување иновации. За почеток, новото чоколатце ќе биде достапно во Велика Британија по цена од 1,2 долари, по што ќе следува лансирањето и во другите европски земји.

Со пуштањето на пазарот, KitKat ќе стане првиот потрошувачки бренд, кој како нов вид чоколадо го развила компанијата „Бари Колбо". Б2Б-производителот на чоколадо и на какао го претстави новиот вид смеса за чоколадо во септември минатата година, како додаток на постојните вкусови – млечно, црно и бело. За „Нестле", по повеќе од 10 години истражување, ова е првиот нов вид чоколадо со децении наназад.

Розовото чоколадо (Ruby) е направено од посебни црвени какао-зрна руби, со арома и со боја на шумско овошје, кои се одгледуваат во Брегот на Слоновата Коска, Еквадор и во Бразил. Со посебен технолошки процес, се добива розово чоколадо со природна боја и вкус.


Назад
 
 
 
 
back to top