IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Понеделник, 23.07.2018 || „Луксол“ повторно работи  |  Трговски vs А-брендови  |  „Волмарт“ се повлекува од јапонскиот пазар  |   Нови бензиски пумпи на КТЦ  |  Добивката на „Плантаже“ изнесува 2,4 милиони евра  |  „Ошан“ воведе гласовен четбот за вино и храна  |  Нова франшизна продавница „Шпар партнер“  |  Специјално пиво по повод средбата Трамп-Путин  |  Доделени првите грантови за домашни компании  |  „Карлсберг“ отвора нова пиварница  |  Кинези ќе градат индустриски парк за овошје и зеленчук  |  Нов ИнфоЛогистички центар во Љубљана  |  „Велпро“ ќе ги поддржува малите трговци  |  Белград стана побогат за уште еден dm  |  Резултатите на „Пепсико“ се подобри од очекуваните  |  Кратошија меѓу најдобрите вина на британскиот пазар   |  „Интермарше“ за постари лица  |  Повисоки трошоци за живот и малопродажни цени во јуни  |  „Бимилк“ подари ново место за спорт и рекреација  |  „Унилевер“ го купи бугарскиот бренд сладоледи Denny  |   ||
   

БИХ: „Мегле“ почнува со дигитален процес на откуп

14.06.2018
Компанијата „Мегле" потпиша договор за соработка со еден од најголемите меѓународни доставувачи на процесна технологија за прехранбената индустрија - ГЕА.

Вредноста на инвестицијата е околу 6,1 милиони евра, а се однесува на автоматизација и модернизација на откупот на млечните суровини и подобрување на квалитетот и сигурноста на крајниот производ.

Со оглед на тоа што суровото млеко за идната преработка мора да биде свежо и со висок квалитет, дигиталниот автоматизиран начин за откуп ќе овозможи посигурни услови за чување.

„Мегле" води сметка за потеклото на суровините и врши откуп на млеко исклучиво од фарми каде што кравите пасат на 500 м надморска височина, таквиот стандард на квалитет, според мислењето на компанијата, треба да биде следен и со модерна технологија.

Повеќето наши фарми се наоѓаат на планински предели, што овозможува висок квалитет бидејќи на планина има повеќе кислород, ароматични и лековити растенија, а кравите можат да пасат повеќе од 180 дена годишно. Оваа инвестиција ќе обезбеди подобри услови за чување на суровините и дополнително да придонесе за здравствените придобивки на нашите производи, изјавија од компанијата „Мегле" и додаваат дека со оваа инвестиција ќе овозможат подобра иднина на производството на млеко за сите наредни генерации. Назад
 
 
 
 
back to top