IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Недела, 23.09.2018 || Голема забава со Петко, „Поточиња“ и вкусна храна пред Веро Тафталиџе  |  Данците бараат органска храна   |  „Едека“ воведува ласерски етикети   |  „Веро“ трајно ги намали цените на 650 производи   |  Се продава „Навип винарство“   |  Кроасаните 4U добија интернационален сертификат   |  „Метро“ најави продажба на хипермаркетите „Реал“  |  Македонија со национален штанд на најголемиот прехранбен самит во ЈИЕ   |  „Фонтера“ првпат работи со загуби   |  Сарај доби „Coca-Cola Aктивна зона“   |  Кочанскиот ориз не е со ГМО   |  „Витаминка“ изложува на саемот Worldfood Москва 2018   |  „Бовин“ прослави две децении постоење   |  „Бимилк“ му даде нов лик на Тумбе Кафе во Битола   |  „Лесковачка скара“ само со дозвола   |  „Бучен Козјак“ се редизајнираше – производите со нови дизајни веќе се на полица  |  Пивото ќе поскапи од 2019 година  |  Нова мобилна апликација на „Рамстор“   |  За три месеци одземени половина тон лажен мед   |  Нема потврда од науката дека ГМО се штетни   |   ||
   

САД: „Хол фудс“ со поголеми снижувања за премиум членовите на „Амазон“

21.11.2017

„Амазон" соопшти дека во пресрет на Денот на благодарноста, ќе ги намали цените на најпродаваните прехранбени производи во своите продавници, а премиум членовите на е-трговецот, ќе добијат поголеми попусти од регуларните потрошувачи.

Намалените цени ќе бидат воведени во САД за производи, како што се органска мисирка, пилешки гради, шкампи, конзервирани тикви, органска брокула, мешавини од салати и компир. На пример, цената на органската мисирка, која изнесувала 3,49 долари за една фунта, сега е намалена и за премиум членовите чини 2,99 долари.

Џон Маки, коосновач и генерален директор на „Хол фудс", вели: Ова се најновите ниски цени во интеграцијата со „Амазон", што е само почеток на иновациите. Тој додаде дека за неколку месеци, колку што двете компании се заедно, се покажало дека многу добро се вклопиле.


Назад
 
 
 
 
back to top