IN STORE in your country:
Makedonija   Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  Македонија Недела, 23.09.2018 || Голема забава со Петко, „Поточиња“ и вкусна храна пред Веро Тафталиџе  |  Данците бараат органска храна   |  „Едека“ воведува ласерски етикети   |  „Веро“ трајно ги намали цените на 650 производи   |  Се продава „Навип винарство“   |  Кроасаните 4U добија интернационален сертификат   |  „Метро“ најави продажба на хипермаркетите „Реал“  |  Македонија со национален штанд на најголемиот прехранбен самит во ЈИЕ   |  „Фонтера“ првпат работи со загуби   |  Сарај доби „Coca-Cola Aктивна зона“   |  Кочанскиот ориз не е со ГМО   |  „Витаминка“ изложува на саемот Worldfood Москва 2018   |  „Бовин“ прослави две децении постоење   |  „Бимилк“ му даде нов лик на Тумбе Кафе во Битола   |  „Лесковачка скара“ само со дозвола   |  „Бучен Козјак“ се редизајнираше – производите со нови дизајни веќе се на полица  |  Пивото ќе поскапи од 2019 година  |  Нова мобилна апликација на „Рамстор“   |  За три месеци одземени половина тон лажен мед   |  Нема потврда од науката дека ГМО се штетни   |   ||
   

САД: Argeta веќе се произведува и во САД

17.11.2017

Популарната паштета Argeta, еден од најуспешните брендови на хрватската мултинационална компанија и една од најголемите прехранбени индустрии во регионот, „Атлантик група", од овој месец почна да се произведува и во САД.

Како што соопшти компанијата, по период на интензивни подготовки во градот Харисбург, во Пенсилванија, деновиве почна почна производството на Argeta во САД, во соработка со американската компанија „Брадр енд систер" од Харисбург.

Очекувањата на компанијата од новиот пазар се големи и се очекува продажбата во првата година да достигне три милиони долари.

Нема да претераме ако кажеме дека Argeta е најголемиот бренд паштета во светот, имајќи предвид дека меѓу многубројните брендови гледно одделно, Argeta најмногу се продава. Се решивме на храбра и амбициозна, но добро испланирана и реална стратегија за ширење и надвор од Европа, каде што сме веќе успешно етаблирани. Сега ја отвораме вратата кон американскиот пазар, со голем потенцијал, кој знаеме како да го искористиме, изјави Ензо Смрекар, генерален директор за деликатесни намази во „Атлантик група".

Како што подвлекуваат од компанијата, еден од темелите на успехот се строгите критериуми за доследност во квалитетот на производството. Argeta се произведува исклучиво од квалитетни парчиња месо, со природни зачини, без конзерванси и без адитиви, процедура што е запечатена со меѓународни сертификати за квалитет.

Дистрибуција на првите производи ќе се одвива во текот на овој месец и во декември, на повеќе од две илјади продажни места во САД и во Канада, пропратена со интензивна промотивна кампања на продажните места и на дигиталните медиуми.


Назад
 
 
 
 
back to top