Hashtag: 'цени'
Свет

ФАО: Благ пад на цените во јули

06 авг 2019
Индексот на цените на храната* во јули годинава во просек изнесуваше 170,9 поени, што претставува намалување од 1,1 процент во споредба со...
Свет

Цената на лебот во регионот: Најскап во Словенија, најевтин во Косово

06 авг 2019
Во светски рамки, најскап леб плаќаат жителите на Норвешка
Македонија

Растат цените во трговијата на мало

19 јул 2019
Количеството на залихите е на еднакво ниво како и во претходното тримесечје
Македонија

Растат трошоците за живот во однос на минатата година

09 јул 2019
Индексот на трошоците на животот во јуни 2019 година, во споредба со јуни 2018 година, бележи пораст од 0.3 %, а индексот на цените на мало е на...
Македонија

Малопродажните цени во април пораснаа за 1,2 отсто

08 мај 2019
Пораст на индексот на трошоците на животот во април, во споредба со претходниот месец, има кај овошјето, зеленчукот, компирот, шеќерот,...
Македонија

Трговија на мало: Се очекуваат намалени порачки и помалку вработени

22 апр 2019
Најголемо влијание имало слабата побарувачка од купувачите со 21,1 отсто, покажуваат статистичките податоци
Македонија

Потрошувачката кошница во март чинела 32.852 денари

19 апр 2019
Најмногу пари или 13.798 денари биле потребни за храна
прикажани (од 1 до 7) од вкупно: 7