Hashtag: 'ИГД'
Анализи

ИГД: Лојалност на купувачите во секторот здравје и убавина

24 јун 2019
Во услови на висококонкурентен пазар, лојалноста треба да се заработи за купувачите повторно да се вратат...
Анализи

ИГД: Пораст на глобалната онлајн-продажба за 163% до 2023 година

07 јун 2019
Според новиот извештај на ИГД, во соработка со „Консумер гудс форум“, до 2023 година онлајн-продажбата на FMCG-производи ќе се зголеми за 257...
Анализи

ИГД: Пет глобални малопродажни трендови во к-продавниците

03 мај 2019
Одржувањето на брзиот чекор со промените во малопродажниот пејзаж е предизвик за трговците во сите делови од светот...
Анализи

ИГД: Решенија за испорака до последната милја

03 апр 2019
Испораката до последната милја (достава до крајната дестинација, испорака до домот) станува сè поконкурентно поле за трговците...
Анализи

ИГД: Европа како интернет и дигитална инспирација

22 фев 2019
И покрај тоа што многумина гледаат на исток кон Кина или на запад кон САД како инспирација за идеи за идниот развој на е-трговијата со...
Анализи

ИГД: Глобални малопродажни трендови во 2019 година

12 дек 2018
Најголемиот тренд следната година најверојатно ќе биде продолжувањето на брзите и радикални промени во индустријата за храна и...
Анализи

ИГД: Сегментот „храна за носење“ во големите маркети

12 ное 2018
Реосмислувањето на големите формати продавници во моментов е главен фокус на многу трговци на глобално ниво...
Анализи

ИГД: Прогнози за малопродажбата на бензинските станици

15 окт 2018
На кој начин трговците на бензинските станици инвестираат за да ги задоволат потребите на денешните купувачи, додека го реосмислуваат...
Анализи

ИГД: Производи со статус на брендови

10 сеп 2018
Порастот на дисконтерите во последните неколку години е клучен фактор за експанзијата на приватните трговски марки...
Анализи

ИГД: Трендови во сегментот „храна за носење“ годинава

09 авг 2018
„Храната за носење" и годинава сè повеќе им го привлекува вниманието на малопродажните трговци, производителите и доставувачите...
Анализи

ИГД: Автоматизација во дистрибуцијата и логистиката на прехранбени производи

27 јун 2018
ИГД ги разгледува економските причини за вложување во автоматизацијата и прикажува дел од новата технологија што ќе ја обликува...
Анализи

ИГД: Пет малопродажни трендови во Централна и во Источна Европа

27 јун 2018
Малопродажниот пазар во Централна и во Источна Европа претставува возбудлив пазар на пораст за локалните и за меѓународните трговци...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 51 | следни