Hashtag: 'Хрватска'
Регион

„Амазон“ закупи уште два интернет-домени во БиХ

15 ное 2019
Освен тоа, „Амазон“ е сопственик и на доменот amazon.ba, кој претходно беше закупен директно од седиштето на компанијата во Сиетл, САД
Регион

„Браќа Пивац“ продолжува со преземањето на „Краш“

06 ное 2019
Во текот на одржаното Собрание на компанијата „Краш-ЕСОП“ (во кое се здружени малите акционери на „Краш“) се расправаше и се гласаше...
Регион

„Кауфланд“ во Хрватска ги укинува пластичните кеси

05 ное 2019
„Кауфланд“-Хрватска е првиот трговски синџир кој одлучи да ги отстрани пластичните кеси од продажбата почнувајќи од 1 јануари 2020...
Регион

„Атлантик група“ ги објави резултатите од работењето

29 окт 2019
„Атлантик група“ во првите девет месеци од 2019 година оствари приходи од продажба со вкупен износ од 541 милиони евра
Регион

Почнува битката за „Краш“

24 окт 2019
„Пивац“ нуди по 430 куни (по 57,7 евра) за акција
Регион

ЕБРД излезе од сопствеништвото на „Атлантик група“

14 окт 2019
Европската банка за обнова и развој (ЕБРД) ги продаде сите 66.686 акции во „Атлантик група“ во блок трансакција на загребската берза...
Регион

„Фортенова“ продава неколку компании

10 окт 2019
„Фортенова“ најави дека почна процесот на дезинвестирање на компаниите од нематичното работење
Регион

Хрватски „Певец“ ќе го смени името

10 окт 2019
Пред извесно време, компанијата ја доби правната битка против семејството Певец во судски спор што траеше четири години
Регион

Продолжува извозот на хрватски производи преку „Шпар“

04 окт 2019
Во првата половина од 2019 година големи, средни и мали хрватски производители преку „Шпар“ извезле производи во вредност од 35,03 милиони...
Регион

Нов хипермаркет „Томи“ во Супетар

20 сеп 2019
Трговскиот синџир „Томи“ неодамна отвори ново продажно место во Супетар, на островот Брач, на адреса Жедно-Драге бр.1.
Регион

Српски бизнисмен купи 5 отсто од акциите на „Краш“

19 сеп 2019
Небојша Шарановиќ, сопственик на кипарската групација „Капа Стар Лимитед“, купи 5 отсто од акциите на хрватската компанија
Регион

Нова управа на „Атлантик група“

04 сеп 2019
Клучните области вклучуваат развој на дистрибуцијата, фокусирана меѓународна експанзија на портфолиото на „Атлантик група“ и...
прикажани (од 1 до 12) од вкупно: 52 | следни