Свет

„Теско“ лансира растителен производ

05 ное 2019

Трговскиот синџир „Теско“ лансира линија прехранбени производи на база на билки под марката Tesco Plant Chef. Линијата вклучува макарони од тиква и карфиол, похувана соја, похувани филети без риба и пица со печурки.

Трговецот ќе организира и наменски билни и вегетаријански зони во продавниците со цел да им помогне на потрошувачите лесно да ги пронајдат посакуваните производи. Дел од овие производи ќе бидат сместени и во делот со месо.

Освен новата линија, „Теско“ има намера да додаде уште растителни производи во линијата Wicked Kitchen.